Uutistiedote

Prinssi Andrew kiittää Mormon Helping Hands -vapaaehtoistyöntekijöitä

Britannian kuninkaallisen perheen jäsenet kiittävät kirkon avustustyöntekijöitä näiden osuudesta tulvan jälkien raivaamisessa

Yorkin historiallista kaupunkia viime viikkoina vahingoittaneen pahan tulvan jälkeen hänen kuninkaallinen korkeutensa Yorkin herttua, prinssi Andrew, tapasi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon vapaaehtoistyöntekijöitä torstaina 7. tammikuuta tilaisuudessa, jossa oli lisäksi koolla kaupungin työntekijöitä ja pelastushenkilökuntaa.

Prinssi kehui mormonivapaaehtoisten ja muiden paikallisten ryhmien työtä ja tähdensi yhteishenkeä, joka on ollut tunnusomaista tulvapelastustöissä.

Sitä ennen toinenkin kuninkaallisen perheen jäsen, hänen kuninkaallinen korkeutensa Kentin herttuatar, kiitti tulvapelastustöissä avustaneita Yorkin keskustassa, kun hän tapasi muita Mormon Helping Hands -vapaaehtoistyöntekijöitä keskiviikkona 6. tammikuuta.

Caroline Kimberling, kirkon jäsen Yorkissa, on ollut tärkeänä apuna tässä Helping Hands -hankkeessa hänen järjestäessään kirkon tiloja käytettäviksi lahjoitettuja tarvikkeita varten.  

Vanhin Paul Culbert ja sisar Ethel Culbert, kirkon kokoaikaiset lähetyssaarnaajat, ovat auttaneet koordinoimaan hätäavustustyötä.  Vanhin Culbert kertoo: ”Ryhmä kirkon jäseniä selosti herttualle alulle panemansa työn laajuutta, muun muassa sitä, kuinka he olivat selvittäneet tarpeita monin eri tavoin, kuten käyttämällä sosiaalista mediaa, jutellen ihmisten kanssa kaduilla ja tiedon levitessä ihmiseltä toiselle sekä Yorkin kaupungin valtuustolta saamiensa ohjeiden mukaan. Sitten he kertoivat, millä tavoin he olivat vastanneet näihin tarpeisiin. Herttua ilmaisi kiitollisuutensa ryhmälle heidän tekemästään työstä.”

Tapaamisessa prinssi Andrew’n kanssa kirkkoa ja sen paikallisia yhteistyökumppaneita olivat edustamassa myös vaarnanjohtaja Bill Kimberling Yorkin vaarnan johtokunnasta (alueellinen johtajisto), piispa Mark Plumridge (seurakunnan johtaja Yorkissa) sekä Stefania Finch, Helen Woodall ja Katie Miller paikallisesta yhteisöstä.

Kirkon hätävalmius kiinnitti monien seudun ihmisten huomion, ja he pukivat ylleen Helping Hands -liivit osoittaakseen paikkakuntalaisten tukea. 

Vaarnanjohtaja Kent Mayall, Yorkin ja sitä ympäröivän seudun paikallinen johtaja, kertoo: ”Nämä ovat olleet uskomattomat kaksi viikkoa.  Mormon Helping Hands -avustustyötä ovat vieneet eteenpäin vapaaehtoiset, jotka ovat kirkon jäseniä, sekä vapaaehtoiset, jotka eivät kuulu kirkkoomme.  Meillä on ollut satoja vapaaehtoisia auttamassa todella monissa hankkeissa.  Hätätilasta ja onnettomuudesta Herra on auttanut täyttämään paikallisia tarpeita ystävällisten, hyväsydämisten ihmisten avulla. Meitä on todella siunattu.”

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon rakennusta Yorkissa käytettiin tulvan uhreille jaettavien tarvikkeiden varastoimiseen ja jakeluun sen jälkeen kun satoja ihmisiä oli evakuoitu kodeistaan.  Seurakuntakeskus täyttyi nopeasti yli 10 000 hätäaputarvikkeella: ruokaa, hygieniatarvikkeita, vaatteita, siivoustarvikkeita.

Sadat ihmiset Yorkissa osallistuivat mormonien nimissä, ja monet heistä pukivat ylleen Helping Hands -liivin ja lähtivät auttamaan toimittamalla avustuspaketteja, siivoamalla koteja, raivaamalla  vaurioitunutta omaisuutta ja vain auttamalla kaikin mahdollisin tavoin.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.