Aihe

Sukututkimus

Sukututkimus, joka keskittyy omiin esivanhempiin tai omaan sukuhistoriaan, on yksi suosituimmista harrastuksista maailmassa. Kaikkiin uskontoihin ja kansallisuuksiin kuuluvat ihmiset pitävät siitä, että saavat selville, mistä he tulevat. Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenille oman sukuhistorian selvittäminen on kuitenkin enemmän kuin vain satunnainen harrastus. Myöhempien aikojen pyhät uskovat, että perheet voivat olla yhdessä tämän elämän jälkeen. Siksi on välttämätöntä vahvistaa suhteita kaikkiin sukulaisiin, sekä eläviin että kuolleisiin.

Myöhempien aikojen pyhät uskovat, että perheiden liittäminen ikuisesti yhteen on mahdollista pyhien sinetöimisseremonioiden avulla, joita toimitetaan temppeleissä. Näitä temppeliseremonioita voidaan myös tehdä sijaistoimituksena kuolleille. Tämän johdosta sukututkimus on mormoneille välttämätöntä valmistautumista temppelityöhön kuolleiden puolesta. Myöhempien aikojen pyhien uskonkäsityksen mukaan kuolleilla on vapaus valita, ottavatko he vastaan heidän puolestaan tehdyn työn vai torjuvatko he sen.

Vuodesta 1894 lähtien Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on omistanut aikaa ja voimavaroja sukututkimuksen kannalta tärkeiden asiakirjojen kokoamiseen ja tarjoamiseen muiden käyttöön. Yhteistyössä valtionarkistojen, kirkkojen ja kirjastojen kanssa kirkko on luonut maailman suurimman sukututkimusasiakirjojen kokoelman, jossa on tietoja yli kolmesta miljardista kuolleesta henkilöstä. Tätä hanketta alkoi toteuttaa Genealogical Society of Utah [Utahin sukututkimusseura], ja nyt sitä toteuttaa FamilySearch, kirkon ylläpitämä voittoa tuottamaton organisaatio.

FamilySearch tarjoaa tietoja sadasta maasta. Tietoihin sisältyy syntyneiden, vihittyjen ja kuolleiden kirjoja, väestöluetteloita, perukirjoja, testamentteja, maakirjoja jne. Nämä asiakirjat ovat yleisön käytettävissä maksutta FamilySearch.org-verkkosivustolla, maailmankuulussa sukututkimuskirjastossa Salt Lake Cityssä sekä 4 600 paikallisessa sukututkimuskeskuksessa 126 maassa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.