Uutistiedote

Tervetuloa tutustumaan Pariisin temppeliin

Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon ensimmäiseen temppeliin Ranskassa. Kirkon johtajat ovat ilmoittaneet, että Pariisin temppeli avataan yleisölle avoimien ovien tilaisuutta varten lauantaista 22. huhtikuuta lauantaihin 13. toukokuuta, lukuun ottamatta sunnuntaita. Sisäänpääsy on maksuton.

Muutama viikko ennen avoimien ovien tilaisuutta halukkaat voivat tehdä varauksen sivustolla templeopenhouse.lds.org.

Temppeli, joka sijaitsee Le Chesnayssa, vihitään virallisesti käyttöön sunnuntaina 21. toukokuuta 2017. Lisäksi lauantaina 20. toukokuuta järjestetään kulttuurijuhla, jossa paikalliset mormoninuoret esittävät musiikkia ja tanssia. Ranskassa kirkolla on noin 38 000 jäsentä ja yli 100 seurakuntaa.

Kirkon presidentti Thomas S. Monson ilmoitti heinäkuussa 2011 kirkon aikeista rakentaa temppeli Pariisin esikaupunkialueelle.

Myöhempien aikojen pyhien temppelit poikkeavat kirkoista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntaisin jumalanpalveluksiin. Temppelit ovat ”Herra huoneita”, joissa Jeesuksen Kristuksen opetuksia vahvistetaan avioliittoon vihkimisellä ja kasteella sekä muilla seremonioilla, jotka yhdistävät perheet iankaikkisuudeksi. Tällä hetkellä kirkolla on maailmanlaajuisesti toiminnassa 152 temppeliä, ja lisäksi 25 temppelistä on ilmoitettu tai ne ovat rakenteilla, kuten Pariisin temppeli.

Lisää tietoa temppelien tarkoituksesta ja niiden tärkeydestä myöhempien aikojen pyhille on osoitteessa http://www.mormonienuutishuone.fi/artikkelit/temppelit.   

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.