Aihe

Uskontoinstituutit

http://institute.lds.org

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkossa tähdennetään voimakkaasti koulutusta. Seminaarissa annettavan opetuksen lisäksi, jota kirkko tarjoaa 14–17-vuotiaille nuorille, kirkko järjestää uskonnonopetusta myös instituutissa, joka on tarkoitettu 18–30-vuotiaille nuorille naimattomille aikuisille ja naimisissa oleville opiskelijoille. 

  • Kokoaikaiset ja vapaaehtoiset opettajat opettavat opiskelijoita kirkon omistamissa uskontoinstituuttirakennuksissa, paikallisissa kirkon seurakuntakeskuksissa tai yksityiskodeissa. Opetusta annetaan viikoittain arkipäivisin ja arki-iltaisin.
  • Kursseilla opiskellaan Vanhaa ja Uutta testamenttia, Mormonin kirjaa ja kirkon historiaa sekä seurustelua, avioliittoa ja sukututkimuksen tekemistä koskevia asioita.
  • Instituutti tarjoaa opiskelijoille myös tilaisuuksia kehittyä humanitaarisen palvelun, sosiaalisen kanssakäymisen ja johtajakoulutuksen avulla. Sen tarkoituksena on edistää hengellisyyttä opiskelijoiden kohdatessa jokapäiväisen elämän paineita, koettelemuksia ja haasteita.
  • Instituutin kävijämäärät jatkavat kasvuaan sekä Yhdysvalloissa että muualla. Vuonna 2005 uskontoinstituutteihin muualla kuin Yhdysvalloissa osallistui yli 200 000 opiskelijaa ja Yhdysvalloissa 167 000 opiskelijaa.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.