Uutistiedote

Vanhin Christofferson tapaa Óbudan pormestarin Budapestissa

Kirkko on julkaissut taiteilijan näkemyksen Budapestin temppelistä

Vanhin D. Todd Christofferson Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kahdentoista apostolin koorumista tapasi 1. maaliskuuta 2024 Budapestissa Óbuda-Békásmegyerin pormestarin László Kissin esitelläkseen kirkkoa ja keskustellakseen yksityiskohtaisesti temppelistä, jonka kirkko aikoo rakentaa tuon kunnan alueelle.

Tapaamiseen osallistuivat myös vanhin Brent H. Nielson seitsemänkymmenen johtokunnasta ja seitsemänkymmenen koorumin jäsen, vanhin Jack N. Gerard, toinen neuvonantaja Euroopan keskisen vyöhykkeen johtokunnassa, sekä Péter Borsos, Budapestin vaarnan johtaja Unkarissa.

Unkarin Budapestin temppelistä ilmoitettiin huhtikuussa 2019, ja tämän Herran huoneen sijaintipaikasta tiedotettiin lokakuussa 2023. Tämä tulee olemaan kirkon ensimmäinen temppeli Unkarissa. Tällä hetkellä kirkon jäsenten täytyy matkustaa Freibergiin Saksaan palvelemaan temppelissä. Kirkko on nyt julkaissut taiteilijan näkemyksen Budapestin temppelistä.

Tapaamisessa vanhin Christofferson selitti, miksi myöhempien aikojen pyhät rakentavat temppeleitä eri puolille maailmaa, ja kertoi unkarilaisten kirkon jäsenten innokkuudesta saada Herran huone oman maahansa. Vanhin Christofferson sanoi, että ”pormestari oli hyvin kannustava. Hän toivottaa tervetulleiksi paikkakunnalle kaikki uskonnot ja uskontokunnat ja lupasi antaa tukensa kirkon panokselle paikkakunnalla.” Pormestarille esitettiin kutsu osallistua tulevaan avoimien ovien tilaisuuteen, kun temppeli on rakennettu ja valmis vihittäväksi käyttöön.

”Pormestari Kiss ja hänen työtoverinsa toivottivat kirkon edustajat lämpimästi tervetulleiksi, ja keskusteluissa vallitsi erityisen ystävällinen ja lämminhenkinen ilmapiiri”, vaarnanjohtaja Borsos totesi.

Kirkon valtuuskunta antoi pormestarille pienen patsaan, joka esittää ylösnoussutta Kristusta, ja kiitti häntä hänen osoittamastaan kiitollisuudesta ja avoimuudesta. Pormestari Kiss, joka on itsekin uskovainen mies, antoi puolestaan vanhin Christoffersonille upean lahjan, 200 vuotta vanhan ikonin, joka on ollut pormestarin perheessä sukupolvien ajan.

”Se on arvokas esine. Minulle on hyvin merkityksellistä ja liikuttavaa saada häneltä jotakin näin hyväntahtoista ja anteliasta kuin tämä. Se on todella merkityksellinen, ja aion vaalia sitä ja viedä sen mukanani kotiin”, vanhin Christofferson sanoi lopuksi.

Keski-Euroopassa sijaitsevassa Unkarissa on yli 5 200 myöhempien aikojen pyhää yli 20 seurakunnassa. Jeesuksen Kristuksen kirkon ensimmäiset lähetyssaarnaajat saapuivat Unkariin vuonna 1885. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen lähetystyö keskeytettiin useiksi vuosikymmeniksi. Unkarin hallitus tunnusti kirkon virallisesti vuonna 1988, ja maan ensimmäinen kokouspaikka vihittiin käyttöön vuotta myöhemmin.

Myöhempien aikojen pyhien temppelit poikkeavat kappeleista ja seurakuntakeskuksista, joihin jäsenet kokoontuvat sunnuntaijumalanpalveluksiin. Temppelit ovat Herra huoneita, joissa Kristuksen opetuksia vahvistetaan pyhin toimituksin, jotka yhdistävät perheet iankaikkisuudeksi. Temppelissä jäsenet oppivat lisää elämän tarkoituksesta sekä solmivat liittoja palvella Jeesusta Kristusta ja muita.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.