Uutistiedote

Yhdysvaltain presidentti vieraili kirkon huoltotyöaukiolla

”Olemme todella ylpeitä teistä. Se, mitä te teette, on ainutlaatuista.” Näin sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump, kun hän vieraili Salt Lake Cityssä ensimmäistä kertaa sitten tultuaan presidentiksi lähes vuosi sitten. Presidentti Trump tapasi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon johtajia huoltotyöaukiolla maanantaina 4. joulukuuta 2017.

 

Ladattava video tiedotusvälineitä varten: B-roll | SOTS

Häntä tervehtivät presidentti Henry B. Eyring kirkon ensimmäisestä presidenttikunnasta, presidentti Russell M. Nelson kahdentoista apostolin koorumista, piispa Gérald Caussé johtavasta piispakunnasta sekä sisar Jean B. Bingham, Apuyhdistyksen ylijohtaja.

Kirkon johtohenkilöt veivät presidentin myöhäisaamupäivän kierrokselle piispojen varastohuoneeseen sekä Deseret-leipomoon, jossa hän sai kuulla kirkon huoltotyötiloista ja omavaraisuusohjelmista, jotka on omistettu palvelemaan moniin eri uskontoihin kuuluvia puuttenalaisia ihmisiä kaikkialla maailmassa. Presidentille näytettiin, kuinka puutteenalaisia varten tehtävä ruokatilaus täytetään.

”Olemme täällä paikassa, jossa meillä on ruokaa ja tarvikkeita, joita annamme köyhille”, presidentti Eyring selitti. ”Tämä on yksinkertaisesti esimerkki siitä, mitä me teemme kaikkialla maailmassa. Se johtuu siitä, että me ajattelemme, että meillä on velvollisuus Jumalaa kohtaan huolehtia ihmisistä, joiden elämässä olisi suurta murhetta ilman antamaamme apua, olipa sitten kyse köyhyydestä tai nälästä.”

Leipomossa käydessään presidentti kehotti vapaaehtoistyöntekijöitä ottamaan kuvia ja tulemaan kättelemään häntä.

Presidentti Trump sanoi kirkosta: ”Tämä on minusta oikein jännittävää. Se työ, mitä olette tehneet, on enemmän kuin voisi kuvitellakaan – kun huolehditte ihmisistä sillä tavalla kuin te teette sen, ja se, kuinka teitä kunnioitetaan kaikkialla maailmassa.”

Huoltotyöaukion varat tulevat jäsenten lahjoituksista. Suurin osa tarvikkeiden käsittelijöistä on vapaaehtoisia. Kirkko omistaa myös maatiloja, karjatiloja, puutarhoja ja maa-alueita, joissa tuotetaan raaka-aineita. Vapaaehtoiset auttavat myös sadon korjaamisessa.

Viime kuukausina huoltotyöaukiolta ja muista kirkon tiloista on lähetetty 50 ruokalastissa olevaa puoliperävaunullista rekkaa Houstoniin auttamaan hurrikaanin jälkeisissä avustustehtävissä. Tähän kuuluu noin miljoona kiloa kulutushyödykkeitä ja muita tarvikkeita. Kirkon jäsenet kaikkialla Texasissa ja sitä ympäröivissä osavaltioissa ovat myös tehneet yli miljoona tuntia vapaaehtoistyötä yhä jatkuvissa siivous ja kunnostustöissä.

 

Muita Salt Lake Cityssä vierailleita olivat mm. utahilainen Yhdysvaltain senaattori Orrin Hatch sekä Valkoisen talon henkilökuntaa.

Presidentti Eyring ja presidentti Nelson ilmaisivat presidentille kiitoksensa tämän hallinnon pyrkimyksistä suojella uskonnonvapautta. Presidentti Eyring antoi presidentille Kristus-patsaan, ennen tämän lähtöä Utahin osavaltion päärakennukseen.

Pitkäaikaisen tavan mukaisesti monet Yhdysvaltain presidentit ovat tavanneet kirkon johtajia Utahissa. Tapa alkoi vuonna 1875, jolloin Ulysses S. Grant kävi tapaamassa kirkon presidenttiä Brigham Youngia ja muita myöhempien aikojen pyhien johtohenkilöitä. Niihin Yhdysvaltain presidentteihin, jotka ovat vierailleet kirkon johtajien luona Utahissa viimeisen 70 vuoden aikana kuuluvat presidentit Harry S. Truman, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard M. Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, George W. Bush sekä Barack Obama.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.