Aihe

Yleiskonferenssi

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet ympäri maailman kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa Salt Lake Cityyn yleiskonferenssiin. Joka kevät ja syksy pidetään kuusi kokousta, jotta jäsenet saisivat ohjeita kirkon johtajilta. Kokoukset lähetetään eri puolille maailmaa useilla kielillä. Silloin kun ei ole konferenssia, kirkon jäsenet osallistuvat sunnuntaisin viikoittaisiin jumalanpalveluksiin omassa seurakunnassaan. 

Kevään kokouksia kutsutaan vuosikonferensseiksi ja syksyn kokouksia puolivuotiskonferensseiksi.

Jokaisen yleiskonferenssin ensimmäinen kokous on yleinen naisten kokous. Se pidetään lauantai-iltana viikkoa ennen huhti- tai lokakuun ensimmäistä viikonloppua, jolloin ovat viisi muuta yleistä kokousta. Yleinen naisten kokous on tarkoitettu kirkon naisille, nuorille naisille ja 8 vuotta täyttäneille tytöille.

Huhti- ja lokakuussa järjestettävät kaksi tuntia kestävät kokoukset lauantaina aamu- ja iltapäivällä sekä sunnuntaina aamu- ja iltapäivällä ovat kaikille avoimia. Lauantai-illan kokous on tarkoitettu myöhempien aikojen pyhiin kuuluville miehille ja nuorille miehille, joilla on pappeus.

Myöhempien aikojen pyhiä kaikkialta maailmasta matkustaa osallistumaan yleiskonferensseihin, jotka pidetään 21 000-paikkaisessa konferenssikeskuksessa Salt Lake Cityssä Utahissa. Jokaiseen kokoukseen jaetaan ilmaislippuja, ja liputtomat voivat päästä kokoukseen jonottamalla. Niille, jotka eivät mahdu konferenssikeskukseen, on lisätiloja läheisellä temppeliaukiolla.

Koska suuri enemmistö kirkon 15 miljoonasta jäsenestä ei pysty tulemaan yleiskonferenssipaikalle, kokoukset lähetetään satelliittiteitse yli 90 kielellä yli 7 400:aan kirkon rakennukseen 102 maassa. Lisäksi kirkko välittää kokoukset suoratoistona suorana lähetyksenä sivustolla lds.org, YouTube-kanavalla LDS General Conference ja sivustolla Mormon Channel. Jäsenet voivat myös katsoa konferenssia televisiosta Salt Lake Cityssä olevalta KSL-asemalta tai BYUtv-kanavalta, joiden ohjelmat välitetään kaapeliverkossa ja muilla digitaalisilla kanavilla.

Konferenssissa kirkon johtajat puhuvat monista hengellisistä aiheista. He osoittavat puheensa myöhempien aikojen pyhille sekä hallinnon, uskontokuntien ja yhteisöjen edustajille ja muille konferenssivieraille. Puhujina ovat mm. kirkon maailmanlaajuinen johtaja, presidentti Thomas S. Monson ja hänen neuvonantajansa ensimmäisessä presidenttikunnassa, joka on kirkon ylin hallintoelin. Puheita pitävät myös kahdentoista apostolin koorumin jäsenet sekä muut johtajat.

Puheissa käsitellään yleensä evankeliumin periaatteita tai merkittäviä ajankohtaisia asioita, ja puhujat rohkaisevat yksilöitä ja perheitä näiden pyrkimyksissä seurata Jeesusta Kristusta.

Kun konferenssi on ohi, puheet julkaistaan lds.org-verkkosivustolla ja kirkon Ensign- ja Liahona-lehdissä, jotta jäsenet voivat lukea ja tutkia niitä. Musiikkia konferenssikokouksissa esittävät Mormonien tabernaakkelikuoro ja urkurit sekä muut kirkon kuorot. Myös yleisö yhtyy lauluun. Musiikki tähdentää evankeliumin teemoja.

Kirkon johtajat ovat pitäneet yleiskonferensseja vuodesta 1830, jolloin Joseph Smith perusti kirkon. Ensimmäiseen konferenssiin osallistui noin 30 kastettua jäsentä sekä muita, jotka olivat kiinnostuneita kirkosta. Nykyään konferenssit tulkataan simultaanisti yli 90 kielelle aina albaniasta viroon suuren ja kasvavan kansainvälisen jäsenistön palvelemiseksi. Saatavilla on myös tulkkaus amerikkalaiselle viittomakielelle ja tekstitys.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.