Aihe

FamilySearchin verkkosivusto

FamilySearch.org on yksi suosituimmista sukututkimuslähteistä maailmassa. Sivuston toiminnasta vastaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, ja se on suurelle yleisölle maksuton. Sen jälkeen kun FamilySearch.org julkistettiin toukokuussa 1999, sivustolla on käynyt yli 150 miljoonaa ihmistä hakemassa lisää tietoa suvustaan.

Verkkoasiakirjat
FamilySearch.org-sivustolla kävijät voivat tehdä hakuja yli miljardiin digitaaliseen kuvaan ja asiakirjahakemistoon kaikkialta maailmasta. Näitä asiakirjoja ovat valtioiden ja kirkkojen syntyneiden, vihittyjen ja kuolleiden kirjat, väestöluettelot, perukirjat, maakirjat, asepalvelusta koskevat asiakirjat jne. Miljoonia uusia asiakirjoja julkaistaan viikoittain.

Monet FamilySearchin verkkosivustolla olevat asiakirjat on indeksoitu haun helpottamiseksi. Hakemistoja kokoavat vapaaehtoiset. Tällä hetkellä yli 125 000 aktiivista indeksoijaa ympäri maailman käy läpi noin miljoona nimeä päivässä. Jokainen voi auttaa tässä hankkeessa iästä, uskonnosta tai teknisestä taustasta riippumatta; tarvitaan vain tietokone ja internetyhteys. Maksuton verkkosovellus on saatavissa seitsemällä kielellä.

Tutkimusapua
FamilySearch.org-sivustolla on useita lähteitä auttamassa ihmisiä oppimaan, kuinka he saavat tietoja suvustaan. Esimerkiksi FamilySearch Wiki on interaktiivinen verkkotietosanakirja sukututkimuksen tekemisestä. Tällä sivustolla on FamilySearchin asiantuntijoiden antamaa tutkimusapua, oppaita ja neuvoja, mutta se on myös paikka, jossa kuka tahansa voi jakaa tietämystään sukututkimuksesta. Sivustolla kävijät voivat tehdä hakuja maantieteellisen alueen tai aiheen perusteella saadakseen vinkkejä ja hyödyllisiä tietoja etenemisestä oman sukupuunsa tutkimisessa.

FamilySearchin foorumeissa ihmiset voivat esittää tutkimuskysymyksiä verkossa ja FamilySearchin henkilökunta tai joku sukututkimusyhteisöstä auttaa vastaamaan niihin.

FamilySearchin verkkosivustolla olevia maksuttomia verkkokursseja voi opiskella milloin tahansa kotoa käsin.

Kurssien pituus ja muoto vaihtelevat aiheen mukaan, mutta yleensä niissä on videoesityksiä, PowerPoint-esityksiä ja kurssimonisteita. Monia näistä kursseista opettavat asiantuntijat, jotka ovat maineikkaassa sukututkimuskirjastossa Salt Lake Cityssä, mutta FamilySearch tekee yhteistyötä myös yksittäisten sukututkijoiden ja sukututkimustahojen kuten Independencessä Missourissa olevan Midwest Genealogy Centerin kanssa.

Pikatietoa
Tässä on vähän pikatietoa FamilySearch.orgista:

  • Nimiä hakutietokannoissa: yli 1 miljardi
  • Hakuja päivässä: yli 10 miljoonaa
  • Kävijöitä päivässä: yli 3 miljoonaa
  • Katsottuja sivuja päivässä: yli 1 miljoona
  • Rekisteröityneitä käyttäjiä: yli 1 miljoona
  • Hakuja julkistamisen jälkeen: yli 15 miljardia
  • Kävijöitä julkistamisen jälkeen: yli 150 miljoonaa

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.