Aihe

Kirkon keskuspaikka

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon keskuspaikka on sijainnut Salt Lake Cityn keskustassa Utahissa siitä asti kun pioneerit asettuivat sinne vuonna 1847.

Nykyään kirkon johtajat valvovat täältä käsin kirkon toimintaa noin 160 maassa. Johtamista on kuitenkin hajautettu runsaasti eri puolille maailmaa, missä paikallinen, alueellinen ja valtakunnallinen hallinto toimivat pääasiassa maallikkopapiston turvin.

Temppeliaukio on Utahin suosituin turistikohde, jossa käy miljoonia vierailijoita vuodessa. Temppeliaukiolla on Suolajärven temppeli, tabernaakkeli (Mormonien tabernaakkelikuoron koti), Assembly Hall ja kaksi vierailukeskusta.

Temppeliaukion itäpuolella sijaitsee aukio, jolla on kirkon toimistorakennus, kirkon hallintorakennus, Joseph Smithin muistorakennus ja Apuyhdistyksen rakennus. Kaikissa näissä rakennuksissa on kirkon eri osastojen ja ylimmän johdon toimistoja.

Temppeliaukion länsipuolella on sukututkimuskirjasto – maailman suurin lajissaan – sekä kirkon historia- ja taidemuseo.

Temppeliaukion pohjoispuolella on konferenssikeskus – 21 000-paikkainen auditorio, yksi suurimmista maailmassa. Sitä käytetään puolivuosittaisiin kokouksiin, jotka lähetetään maailmanlaajuisesti koko kirkon jäsenistölle, sekä säännöllisiin rajoitetun osallistujajoukon konferenssilähetyksiin erityisille jäsenryhmille eri puolilla maailmaa. Se on myös konserttien ja muiden esitysten suosittu pitopaikka. 

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.