Aihe

Koulutus

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko tähdentää jatkuvan maallisen ja hengellisen koulutuksen tärkeyttä. Kirkon koululaitoksen piiriin kuuluvat kaikki kirkon koulutusohjelmat.

Yliopistot ja korkeakoulut

 • Brigham Youngin yliopisto (BYU) Provossa Utahissa tarjoaa kandidaatin- ja maisterintutkintoon johtavia ohjelmia yli 30 000 opiskelijalle.
 • BYU-Havaijin kampuksella Laiessa Havaijissa opiskelee noin 2 400 opiskelijaa. Yhdysvaltalaisen uutisaikakauslehden U.S. News and World Reportin vuonna 2006 tekemän tutkimuksen mukaan BYU-Havaiji, jossa on edustettuna ainakin 74 maata, on kansainvälisesti monimuotoisin yliopistoalue Yhdysvalloissa.
 • BYU-Idaho, entinen Ricks College, muutettiin nelivuotista opetusta antavaksi yliopistoksi vuonna 2000. Se sijaitsee Rexburgissa Idahon osavaltiossa, ja siellä opiskelee yli 11 000 opiskelijaa. Vuonna 2005 tohtori Kim B. Clark, entinen Harvard Business Schoolin dekaani, nimitettiin BYU-Idahon 15. rehtoriksi.
 • LDS Business College sijaitsee Salt Lake Cityn keskustassa Utahissa. Se tarjoaa ammattiin valmistavia vuoden ja kahden vuoden ohjelmia. Siellä opiskelee noin 1 300 opiskelijaa.


Uskontoinstituutit

 • Uskontoinstituuteissa annetaan uskonnonopetusta 18–30-vuotiaille naimattomille kirkon jäsenille. Instituuttikursseihin osallistuu myös naimisissa olevia korkeakouluopiskelijoita. Näitä kursseja ei ole tarkoitettu pelkästään kirkon jäsenille, vaan ne ovat avoimia kaikkiin uskontokuntiin kuuluville. 
 • Instituutissa opiskellaan sellaisia aiheita kuin pyhiä kirjoituksia, kirkon historiaa ja oppia sekä valmistautumista avioliittoon ja lähetystyöhön.
 • Kurssien opettajat ovat kokoaikaisia tai paikallisten johtajien nimittämiä vapaaehtoisia työntekijöitä.
 • Uskonnonopetuksen lisäksi instituutit tarjoavat miellyttävän ilmapiirin yhdessäoloon ja virkistystoimintaan.

Seminaari

 • Seminaari on nelivuotinen koulutusohjelma 14–17-vuotiaille oppilaille. Se on avoin kaikkiin uskontokuntiin kuuluville nuorille.
 • Oppilaat käyttävät kokonaisen kouluvuoden yhden pyhän kirjan opiskeluun. Niitä ovat: Vanha testamentti, Uusi testamentti, Mormonin kirja sekä Oppi ja liitot. Valmistuttuaan oppilas on suorittanut kaikkien neljän kirjan kurssit.
 • Siellä missä myöhempien aikojen pyhiä on paljon, oppilaat käyvät ”vapaatuntiseminaaria” normaalin koulupäivänsä aikana. Muualla maailmassa oppilaat käyvät seminaarissa joko ennen koulupäivän alkua tai koulupäivän päättymisen jälkeen. Joissakin tapauksissa, jolloin välimatkat ovat pitkiä tai jolloin teini-ikäisiä myöhempien aikojen pyhiä on vähän, oppilaat voivat suorittaa nelivuotisen opinto-ohjelman kotona opiskellen.
 • Kurssien opettajina on sekä kokoaikaisia että vapaaehtoisia työntekijöitä.
 • Seminaarioppilaita on kautta maailman noin 350 000.


Jatkuva koulutusrahasto
Maaliskuussa 2001 silloinen kirkon presidentti Gordon B. Hinckley ilmoitti jatkuvan koulutusrahaston perustamisesta tarjotakseen jäsenille tilaisuuksia hankkia koulutusta ja valmennusta, joka johtaa työllistymismahdollisuuksiin jäsenten kotimaissa. Nuoret miehet ja naiset, jotka asuvat tietyillä alueilla Yhdysvaltain ulkopuolella, voivat anoa lainaa rahastosta. Rahasto myöntää opiskelijalle minimikorkoisen lainan lukukausimaksuihin ja kirjoihin. Kun opiskelija päättää opiskelun, hän maksaa lainan takaisin kahdeksan vuoden kuluessa. Kirkon jäsenet lahjoittavat rahaa rahaston toiminnan edistämiseen.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.