Uutistiedote

Profeetta kehotti arizonalaisia tekemään kodeistaan uskon pyhäkköjä

Presidentti Nelson tapasi myös paikallisia uskontokuntien, kansalaisjärjestöjen ja hallinnon johtajia

Profeetta kannusti sunnuntai-iltana yli 60 000:ta myöhempien aikojen pyhää ja kutsuvierasta eräällä jalkapallostadionilla Arizonassa Yhdysvalloissa lisäämään uskonnon harjoittamistaan kotona.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon presidentti Russell M. Nelson opetti kirkon jäseniä toimimaan näin tekemällä kodeistaan oppimisen ja hengellisyyden keskuksia. Myöntäessään, että se voi näyttää jokaisen kohdalla hieman erilaiselta, hän kehotti heitä ”rukoilemaan joka päivä tarkoituksellisesti” siitä, kuinka he voivat sen tehdä. Sellainen asia, presidentti Nelson sanoi, ”on kaikkivaltiaan Jumalan asia”.

 

Presidentti Nelsonin historiallisen vierailun uskotaan olleen suurin yksittäinen myöhempien aikojen pyhien kokoontuminen Arizonassa ja siihen osallistuneiden yksi suurimmista ihmismääristä, mitkä ovat kuulleet kirkon presidenttiä kirkon 189-vuotisessa historiassa. Hänen kanssaan State Farm -stadionin hartaustilaisuudessa olivat hänen vaimonsa Wendy sekä presidentti Dallin H. Oaks (toinen hänen neuvonantajistaan ensimmäisessä presidenttikunnassa) vaimonsa Kristenin kanssa.

Kutsuvieraiden joukossa sunnuntaina oli yli kolmekymmentä paikallista uskontokuntien, kansalaisjärjestöjen ja hallinnon johtajaa. Ennen hartaustilaisuutta presidentti Nelson tapasi henkilökohtaisesti monia heistä, kuten Arizonan kuvernöörin Doug Duceyn, Phoenixin pormestarin Thelda Williamsin, Phoenixin roomalaiskatolisen piispan Thomas J. Olmstedin, Arizonan osavaltiollisen yliopiston rehtorin Michael M. Crow’n ja Spencer Blaken Arizonan CBS 5 -televisiokanavalta.

Kuvernööri Ducey kutsui sunnuntai-illan kokoontumista ”tilaisuudeksi, jossa juhlitaan paitsi maamme moniarvoisuutta myös sitä, miten lämmin ja sydämellinen paikka Arizona on kaikista taustoista ja uskontokunnista tuleville ihmisille”. Hän kiitti presidentti Nelsonia ja myöhempien aikojen pyhien yhteisöä yleensäkin siitä, että se osaltaan ”rauhoittaa hankalia ongelmia, joita on kaikkialla maassamme”.

”Se ei ollut sitä, mitä odotin. Se oli paljon parempaa”, pormestari Williams sanoi hartaustilaisuutta edeltävästä tapaamisesta presidentti Nelsonin kanssa. ”Hän on myötätuntoinen, oppinut, seikkailunhaluinen mies. Arvostan suuresti hänen mielipiteitään. Olin hyvin vaikuttunut pelkästään hänen tämänvuotisesta aikataulustaan – luulin, että omani on paha, [mutta se ei ole] mitään verrattuna hänen aikatauluunsa. Ja kun vertaa ikiä [presidentti Nelson on 94-vuotias], se on merkittävää.”

Piispa Olmsted sanoi olevansa mielissään kuullessaan katolisuuteen verrattavia ajatuksia presidentti Nelsonin kuvauksessa siitä, kuinka myöhempien aikojen pyhät etsivät totuutta. ”[Hän sanoi, että] me emme etsi totuutta ainoastaan ilmoitetun uskonnon avulla vaan me teemme sitä myös tieteen avulla”, piispa Olmsted sanoi. ”Ja tämä on yksi varmoja vakaumuksia, joita meillä katolisillakin on. Pyhä Johannes Paavali II on sanonut, että on kaksi siipeä, joilla voimme lentää kohti totuuden etsintää – usko ja järki. Tiede ja uskonto yhdessä. Jos todella etsimme totuutta, me etsimme sitä millä tahansa tavalla, jolla voimme sen löytää. Totuus on aina yhtenäinen.”

Rehtori Crow ilmaisi samankaltaisia mielipiteitä presidentti Nelsonin lähestymistavasta totuuteen ja elämään. ”Hän puhui hyvin myönteisesti tulevaisuudesta ja siitä, minne olemme menossa, ja luovuudesta sekä uskon ja tieteen välisestä yhteydestä ja siitä, kuinka meidän on tuotava yhteen kaikki nämä ajatukset, jotta voisimme luoda tästä paremman paikan meille kaikille.”

Tiivistelmä sunnuntain muista puhujista

Huomautettuaan monista muutoksista, joita kirkko on tehnyt kuluneen vuoden aikana menettely- ja toimintatapoihin, presidentti Oaks kehotti myöhempien aikojen pyhiä muistamaan, että eniten merkitystä on sydämenmuutoksella.

”Muutos on lähes aina jännittävää”, presidentti Oaks sanoi. ”Muutosten, joita olemme kokeneet kirkkomme kokouksissa ja menettelytavoissa, pitäisi auttaa meitä, mutta itsessään ne eivät vie jäseniämme sinne, missä taivaallinen Isämme haluaa meidän olevan. Muutokset, jotka vaikuttavat asemaamme liittopolulla, eivät ole muutoksia kirkon menettely- ja toimintatavoissa, vaan muutoksia, joita teemme omissa haluissamme ja toimissamme.”

Koska ystävänpäivä oli vain muutaman päivän päässä, sisar Nelson puhui siitä, kuinka tuo päivä voi olla sekä hieno että kauhea – hieno niille, joilla on joku, jota rakastaa, ja kauhea niille, jotka kärsivät yksinäisyydestä.

”Taivaallinen Isämme ja Jeesus Kristus haluavat meidän tuntevan rakkautta, jota Heillä on meitä jokaista kohtaan. Ja Vapahtaja sanoo teille ja minulle: ’Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni’”, sisar Nelson sanoi. ”Miten suurenmoisen ystävänpäivälahjan me voimmekaan antaa taivaalliselle Isällemme ja Vapahtajallemme, kun me nöyrrymme ja avaamme sydämemme ottamaan vastaan Heidän rakkautensa ja kun me pidämme Herran käskyt yhä täsmällisemmin.”

Sisar Oaks kertoi eräästä chicagolaisesta ystävästä ja myöhempien aikojen pyhästä, joka saatuaan syöpädiagnoosin ja syöpää hoidettaessa on opettanut hänelle, mitä todella tarkoittaa Jeesukseen Kristukseen turvaaminen vaikeina aikoina.

”Kun tapasimme, en tiennyt mitään hänen terveydentilastaan”, sisar Oaks sanoi. ”Tunsin vain hänen sielunsa suuruuden, hänen halunsa palvella Herraa ja hänen suuren kiitollisuutensa Herraa kohtaan elämän lahjasta ja hänen perheestään. Vasta myöhemmin, kun hän uskoutui minulle haasteistaan ja siitä, kuinka Herra oli kantanut häntä ja suojellut ja lohduttanut häntä, minä ymmärsin näkeväni sovituksen voiman toiminnassa. Hän sai siitä voimaa, oli siitä riippuvainen, ja se kannatteli häntä. Kun me koettelemusten hetkinämme käännymme Kristuksen puoleen, Hän kannattelee meitä.”

Presidentti Nelsonin mielipidekirjoitus Arizona Republic -lehteen

Ennen vierailuaan presidentti Nelson kirjoitti Arizona Republic -lehden pyynnöstä lehteen mielipidekirjoituksen. Viestissään lukijoille hän muisteli tammikuista vierailuaan Paradisessa Kaliforniassa, jossa hän ja hänen vaimonsa Wendy olivat olleet palvelemassa tuhoisan metsäpalon uhreja. Nelsonit huomasivat, että juuri ne ihmiset, joita he yrittivät lohduttaa, lohduttivatkin heitä heidän menetettyään tyttärensä Wendyn syöpään vain 40 tuntia ennen vierailuaan. Yhteinen uskon side – uskon, että Jumala voi parantaa sydämiä – Nelsoneiden ja noiden kalifornialaisten myöhempien aikojen pyhien välillä johti siihen, että presidentti Nelson lensi kotiin ”tuntien lohtua varmuudesta, että Jumala pitää huolen kärsivistä lapsistaan”.

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.