Uutistiedote

Virtuaaliset kirkon historian kiertokäynnit vahvistavat uskovia maailmanlaajuisesti

Eri maissa olevat kääntäjät laajentavat mahdollisuuksia vierailla kaukaisilla paikoilla

Virtuaaliset kirkon historian kiertokäynnit herättävät historian eloon, Sybille Ravn-Winch sanoo. Aiemmin tänä vuonna häntä pyydettiin kääntämään suorana lähetetty kiertokäynti pyhässä lehdossa englannista saksaksi sen seurakunnan jäsenille, jossa hän käy Saksassa. Vaikka useimmat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon historialliset paikat tarjoavat virtuaalisia kiertokäyntejä englanniksi ja muutamilla muilla kielillä, eri maissa olevat kääntäjät ovat antaneet mahdollisuuden osallistumiseen niille kirkon jäsenille ja ystäville eri puolilla maapalloa, joilla ei muutoin olisi mahdollisuutta käydä henkilökohtaisesti kirkon historiallisilla paikoilla.

Pyhä lehto sijaitsee Palmyrassa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tämä paikka on merkittävä myöhempien aikojen pyhille, sillä juuri siellä Isä Jumala ja Hänen Poikansa Jeesus Kristus ilmestyivät nuorelle Joseph Smith nuoremmalle vuonna 1820 ja aloittivat Jeesuksen Kristuksen kirkon palauttamisen maailmalle.

Virtual Tours Church Sites 01
Virtual Tours Church Sites 01
Pyhä lehto sijaitsee New Yorkin osavaltion pohjoisosassa.2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

”Maassa oli yhä lunta, kun oppaat kävelivät polkuja pitkin. He antoivat meille tunnun ympäristöstä aivan kuin olisimme olleet paikan päällä”, Sybille sanoo. ”Kävelymatka talosta pyhään lehtoon oli melkoisen pitkä, ja se antoi paremman ymmärryksen siitä vaivannäöstä, jonka Joseph Smith joutui tekemään löytääkseen syrjäisen paikan rukoilla.”

Pandemia sai kirkon historialliset paikat tarjoamaan virtuaalisia kiertokäyntejä. Kun ihmiset eri puolilla maailmaa tottuivat verkkotapaamisten alustoihin, tehtiin huomattavia ponnisteluja, jotta kiertokäynneistä tehtäisiin merkityksellinen kokemus. Paikan päällä olevat oppaat tahdittavat kiertokäynnit niin, että kääntäjät voivat kääntää muutaman lauseen kerrallaan. Puhelimiin, kameroihin ja tekniikkaan tehtiin päivityksiä virtuaalikokemuksen parantamiseksi. Lisäksi usein kierroksella on aikaa vastata osallistujien kysymyksiin, jotta kiertokäynti olisi omakohtainen.

”Ymmärsimme heti tarpeen auttaa lähetyssaarnaajiamme täyttämään tarkoituksensa”, sanoo Brad Allen, mormonipataljoonan historiallisen paikan johtaja. ”Oli sykähdyttävää nähdä heidän kertovan maailmanlaajuiselle yleisölle mormonipataljoonan historiasta ja siitä, mitä se merkitsi laajenemiselle Yhdysvalloissa ja kirkon maailmanlaajuiselle yleisölle.”

Mormonipataljoonan historiallinen paikka San Diegossa suljettiin henkilökohtaisilta kiertokäynneiltä 14. maaliskuuta 2020. Seuraavien 14 kuukauden aikana lähetyssaarnaajat järjestivät lähes 3 800 virtuaalista kiertokäyntiä noin 40 000 vieraalle 70 maassa eri puolilla maailmaa. Näistä 22 oli Euroopan maita.

Virtual Tours Church Sites 02
Virtual Tours Church Sites 02
Mormonipataljoona San Diegossa2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

”Monet mormonipataljoonan jäsenistä olivat eurooppalaisia myöhempien aikojen pyhiä”, sanoo Brad Allen, mormonipataljoonan historiallisen paikan johtaja. ”He olivat kirkon pioneereja, uskollisia ja omistautuneita – tekemässä uhrauksia Siionin rakentamiseksi.”

Seuraava virtuaalinen kiertokäynti, jonka Sybille haluaisi tehdä, on historiallinen Nauvoo Länsi-Illinoisissa Yhdysvalloissa. Nauvoo on varhaisten myöhempien aikojen pyhien rakentama kaupunki Mississippijoen rannalla, ja se palveli kirkon pääpaikkana vuosina 1839–1846.

Sisar Marilyn Berg Rizley palvelee aviomiehensä vanhin Stephen Rizleyn kanssa, joka johtaa kirkon historiallista paikkaa historiallisessa Nauvoossa. Hän sanoo, että henkilökohtaiset ja virtuaaliset kiertokäynnit ovat olleet tänä vuonna merkityksellinen lisä kirkon jäsenille, jotka opiskelevat viikoittain Oppia ja liittoja sekä kirkon varhaishistoriaa, jota käsitellään vuoden 2021 Tule ja seuraa minua -opetusohjelmassa.

Virtual Tours Church Sites 03
Virtual Tours Church Sites 03
Historiallinen Nauvoo2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

”Meistä on ihanaa olla yhteydessä jäseniin eri puolilla maailmaa ja kertoa kirkon rikkaasta historiasta täällä Nauvoossa”, sisar Rizley sanoo. ”Nämä paikat on suojeltu ja entistetty vahvistamaan jäsentemme uskoa. Ne ovat eläviä todistuksia niistä, jotka ovat uhranneet niin paljon kirkon vakiinnuttamiseksi. Me kaikki voimme saada voimaa heidän sankarillisuudestaan ja myös tehdä vaikeita asioita.”

Hän kertoi muutamia vinkkejä siitä, kuinka järjestää virtuaalinen kirkon historian kiertokäynti maassa olevan kääntäjän kanssa. 1) Etsi englantia puhuva henkilö, joka kirjautuu mukaan ryhmään. 2) Kun internetin kautta järjestetty kiertokäynti alkaa, kerro lähetyssaarnaajille chatissa, että käytätte kääntäjää, niin he tekevät kääntäjästäkin juontajan, jolla on mahdollisuus käyttää mikrofonia. 3) Tarkista, että kiertokäynti on suunniteltu oikeaan aikaan oman maanne aikavyöhykkeellä. Usein kiertokäyntejä voidaan sopia normaalin aukioloajan jälkeenkin virtuaaliosallistujille eri puolilta maailmaa.

Vanhin Allen sanoo, että virtuaalisen kiertokäynnin osallistujat ”voivat odottaa, että heidän rakkautensa evankeliumia kohtaan vahvistuu ja että he tulevat arvostamaan sitä, mitä varhaiset myöhempien aikojen pyhät tekivät viitoittaakseen meille tien omana aikanamme”.

”Nämä kiertokäynnit auttavat historiaamme tulemaan todellisemmaksi ja vakuuttavammaksi uusille sekä pitkäaikaisille kirkon jäsenille”, Sybille sanoo. ”Se on kaunis esimerkki uskon rakentamisesta meille kaikille.”

Kirkon historialliset paikat tarjoavat edelleen virtuaalisia kiertokäyntejä yksilöille, perheille ja ryhmille samalla kun henkilökohtaiset kiertokäynnit aloitetaan uudelleen. Kiertokäyntejä voidaan varata seuraaviin kohteisiin: Joseph Smithin syntymäpaikka, pyhä lehto, Kumorankukkula, Mormonin kirjan julkaisupaikka, pappeuden palauttamisen paikka, Whitmerin maatila, historiallinen Kirtland, Independencen vierailukeskus, Libertyn vankila, St. Georgen tabernaakkeli, Mormonipataljoonan keskus San Diegossa ja Mormonireittikeskus Winter Quartersissa. Kiertokäyntejä voi nyt varata yhdestä paikasta kirkon verkkosivustolta – https://www.churchofjesuschrist.org/learn/historic-sites/virtual-tours-by-location?lang=eng

Tyyliopashuomautus:Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkosta kerrottaessa on asianmukaista käyttää kirkon koko nimeä, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Lisätietoja kirkon nimen käyttämisestä löytyy verkossa olevasta Tyyliopas.